De geheime zender op de Stenen Beer

Stenenbeer 5 en 7
De Stenenbeer, links nummer 5

Dit vind je misschien ook leuk...

7 reacties

 1. K Glerum. schreef:

  Met plezier dit verhaal gelezen. Als jongste zoon van Glerum heb ik enkel een vaag verhaal gehoord over de activiteiten van mijn vader.Welke rol mijn vader heeft gespeeld bij de berichtgeving van het verzet is mij nog steeds niet helemaal helder. Wel is duidelijk dat hij met gevaar voor eigen leven actief geweest is in het verzet. Graag zou ik daar nog wat meer over willen weten.

  • Ha Henk,
   Ik heb het nu pas gelezen… Eerlijk gezegd weet ik er niet meer over. (Niet verder gekomen dan een politierapport en het verslag van Willem Poppe. Het Vlissings archief kon mij ook niet verder helpen. Ik kreeg nog wel een reactie van mijn nicht Marijke, die getrouwd was met Piet de Vlieger: zij had het verhaal weleens gehoord van hem.
   Ik denk dat beide helden (je vader en mijn oom Ko) zich niet hebben laten voorstaan op wat ze deden, en dat in tegenstelling van andere helden en zelfbenoemde verzetsstrijders…
   Groet!
   Sjaak

 2. Marijke de Vlieger schreef:

  Mooi verhaal Sjaak, Piet heeft mij er ook over verteld.

 3. Henk Glerum schreef:

  Het verhaal met belangstelling gelezen. Mijn vader sprak altijd vol bewondering over buurman De Vlieger. Toen hij een nieuwe plaats voor zijn zender zocht, zei De Vlieger: “Zet hem maar bij mij, maar niks tegen mijn vrouw zeggen”.

 4. De lui die na de oorlog als helden tevoorschijn kwamen. Daar had mijn vader het ook altijd over…

 5. Wouter Dert schreef:

  Wij zijn trots een huis te bezitten met een geschiedenis en een goed verhaal

 6. Elizabeth kerkhove sherrill schreef:

  Wat een mooi verhaal ben ook in Vlissingen in de oorlog opgegroeid .Was dienstmeisje voor een jaar by de Glerums na de oorlog .Lieve en goede mensen .ben altyd vrienden met hun gebleven .zocht Annie op als ik in Holland op vacantie was .Bly om dit te hebben kunnen lezen . Betty Kerkhove Sherrill .thank you

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *