Lilians gelijk – vervolg

Boulevard De Ruyter
Boulevard De Ruyter

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

 1. Sjoerd van der Woude schreef:

  Briljant artikel. Spot-on. Vinger op de zere plek.

  Het ‘verbod’ is samen met de ‘handhaving’ één systeem. Het zijn elkaars complementen. Laat je de helft weg, dan houd je een grap over, een vrolijk gebaar van koningen die wel wat anders aan hun hoofd hebben, zoals het eigenbelang veiligstellen en het bezuinigen op de politie, een ‘overheidsorgaan dat meer kost dan het oplevert, en dus een parasiet is.’

  ‘Het hoort er gewoon bij’ is de perfecte titel voor het boek waarin wordt uitgelegd dat de koningen het ineenstorten van de beschaving met al haar fijne en warme eigenschappen (zoals veiligheid en rekening met elkaar houden) op de koop toe nemen zolang ze hun ‘eigen droom maar kunnen leven’.

  Want: dát is het geval. Laat de puinhoop maar de puinhoop.

  Als ik zeg dat ik me ‘langzaam een vreemdeling in eigen land voel’, ligt de oorzaak hiervan niet in de context van ‘vreemdelingenvraagstukken’, maar in de context van onze koningen die het land het land laten.

  Als er niet flink en terdege wordt gehandhaafd, zodat de levenskwaliteit van de beschaafden gewaarborgd wordt en blijft, is ons land een tokkiecratie aan het worden.

 2. Frans van der Geest schreef:

  Beste mensen,
  Vandaag ben ik op jullie website gewezen. Helaas bijna niet te lezen omdat de letters in grijs zijn weergegeven. Kan dit ook in zwart? Dan wordt het geheel veel toegankelijker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *